Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Cursuri de echitație – Călata

Echitaţia este un sport rar, scump şi greu de practicat în oraşe, pentru că e nevoie de mult spaţiu pentru a vă putea desfăşura. Noi vă oferim acum posibilitatea de a călări în plină natură, la preţuri minime. Mediul înconjurător, ce oferă condiţii excelente de echitaţie pe teren, vă va încânta prin alternanţa de dealuri, văi intersectate cu pâraie, pâlcuri de pădure şi păşuni. Zona are o altitudine cuprinsă între 600-850 metri, iar în partea de vest se întrevăd Munţii Apuseni.

Satul Călata este aşezat la 10 km sud de oraşul Huedin, spre staţiunea turistică Beliş – Făntănele, judeţul Cluj. Herghelia se află la capătul satului, la ieşirea spre localitatea Văleni. Baza noastră de echitaţie are la dispoziţia călăreţilor 20 cai de diferite dimensiuni şi culori, cu vârsta cuprinsă între 4 şi 20 ani, afectuoşi, inteligenţi, prietenoşi, ascultători şi foarte răbdători cu începătorii.

Ofertă de preț:

  1. Iniţiere în echitaţie: pentru începători dispunem de un manej cu nisip cu un diametru de 20 m. Aici se vor însuşi cunoştinţele elementare ale călăritului in 20 minute.

Preţ 30 lei/pers sau 6 Euro/pers

  1. Echitaţie pe teren: se recomandă celor avansaţi desfăşurându-se pe dealurile învecinate, pe diferite rute (peste culmi, pâraie, prin păduri sau pe păşuni).

Preţ: 50 lei/pers/oră sau 10 Euro/pers/oră

3. Excursii de echitatie – Excursii de o zi : cu pornire din Călata după o echitaţie de două-trei ore, urmează o pauză de două ore și prânz. Întoarcerea se face pe  un alt traseu.

Preţ: 230 lei/pers. sau 46 Euro/pers.

-Excursii de mai multe zile în Parcul Natural Apuseni, care înseamnă echitaţie zilnică de cinci – opt ore,  cu pauze din două în două ore. Cazarea pe traseu este in cabane turistice unde ne aşteaptă o cină caldă cu două feluri. De asemenea este asigurat micul dejun şi picnic la pachet.

Preţ: 450 lei/pers/zi de echitaţie sau 90 Euro/pers/zi de echitaţie

– Alte trasee: la alegerea turiştiilor.

Observaţii:

– Pe toată durata programelor asigurăm un însoţitor şi echipament de echitaţie.

– La sosirea în zonă și la întoarcere din echitație cazarea şi masa  este asigurată  în pensiunile agroturistice din satul învecinat, Sâncraiu.

Galerie foto