Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Pensiunea Püspök (Episcopul)- Vincze Kecskés Erzsébet

Az 1948-ban épült, eredetileg csűrként működő épületet vendégfogadás céljára alakítottuk át, megőrizve eredeti formáját.
A középső, magasabbik részen a régi csűrkapu nyit egy tágas helyiséget, mely a vendégek fogadására szolgál. Itt televizió is található. Ennek meghosszabbításában egy teljesen új, modern ebédlő található, mely XX. század eleji hangulatot idéz. Díszítése hagyományosan kalotaszegi. Férőhelyek száma 80.
A Püspök panziónak három szárnya van, mindegyik külön bejárattal.

A) Bal oldali szárny
– 1. szoba: 2 db. 1 személyes ágy, saját fürdő – hagyományos, festett bútorzat
– 2. szoba: 2 db. 1 személyes ágy, saját fürdő – hagyományos, festett bútorzat
A szobák az emeleten vannak.

– 3. szoba: 2 db. 1 személyes ágy és egy kétszemélyes kanapé

Ez egyapartman, mely a tetőtérben van. Egy nappaliból és egyhálószobából áll. A fűrdő a hálószobából nyílik. Az előtérbentalálható egy wc fülke is.

B) Jobb oldali szárny
– 4. szoba: családok részére ajánlott, tágas helyiség. A bejárati ajtó egy kisebb társalgóba visz. Innen különbejáratú wc és zuhanyfülke nyílik. Négy lépcsőfok szintkülönbséggel lépünk a halószobai részre, ahol 4 db. 1 személyes ágy található.
– 5. szoba: családok részére ajánlott, tágas helyiség. A bejárati ajtó egy kisebb társalgóba visz. Innen különbejáratú wc és zuhanyfülke nyílik. Négy lépcsőfok szintkülönbséggel lépünk a halószobai részre, ahol 4 db. 1 személyes ágy található.

Mindkét szoba egy közös előtérből nyílik, és az emeleten található. A szobák egy közös terasszal rendelkeznek, melyről szép kilátás nyílik a falura és a Hármas Kősziklára.

C) Hátsó szárny
– 6. szoba: 1 db. franciaágy, 1 db. 1 személyes ágy, saját fürdő
– 7. szoba: 1 db. franciaágy, 1 db. 1 személyes ágy, saját fürdő
– 8.szoba: családok részére ajánlott apartman. Két egybenyíló szobából áll, a fürdő a belső szobából nyílik. A külső szobában 2 db. 1 személyes ágy van, a belsőben pedig 1 db. 1 személyes és 1 db. franciaágy.
A szobák az emeleten találhatók és egy nagy közös társalgóból nyílnak, ahol egy TV is található.

Minden emeleten az előtőrben, egy – egy hűtőszekrény található.

Férőhelyek száma összesen 27.

A panzió minősítése 3 margaréta.

A földszinten egy tágas, televizióval felszerelt helyiség áll a vendégek rendelkezésére. Innen nyílik az ebédlő.

A két helyiség alkalmas különböző események megrendezésére: csapatépítő tréningek, keresztelők, osztálytalálkozók, kisebb esküvők 120 főig, konfirmációs ebédek, iskolai ballagások, stb…….

Az udvaron egy 1850-ben épült, felújított tájház áll, egy tiszta szobával, egy fafaragó műhellyel és egy szoba tányérgyűjteménnyel. A tájházzal szemben egy tágas, fedett terasz található, festett bútoros konyhasarokkal és egy igazi sütőkemencével. Itt finom kürtőskalács és kenyér elkészítését is be tudjuk mutatni. A panzióhoz egy kert is tartozik, gyümölcsfákkal, a fák között egy nagy méretű hintával.
A vendégek gépkocsija az udvaron, biztonságban parkolható.

Contact

291, Sâncraiu 407515